BRUILOFT SABINE & ROY

 

31 December 2014 - We lagen heerlijk op het strand op het Thaise eiland Ko Lipe toen Roy opeens aan mij vroeg; "Wat zou je doen als ik je ten huwelijk zou vragen?" En gaf mij tegelijkertijd een houten ringetje wat hij zelf gemaakt had van een takje. Ik zei dat ik dat natuurlijk heel leuk zou vinden, maar dat het wel een beetje een verrassing moest blijven. En dat er wel een echte ring bij hoorde. Ohja.. een ring.. Dat Roy mij ten huwelijk wilde vragen wist hij al een hele tijd, en ik wist stiekem ook wel dat het elk moment kon gebeuren. Hij was zo met het aanzoek in zijn hoofd bezig geweest dat hij helemaal vergeten was dat er ook nog een ring bij hoorde. Daarnaast vond hij die ring ook niet echt belangrijk; het belangrijkste was dat hij met mij wilde trouwen! Uiteindelijk hebben we samen een ring uitgekozen in 1 van de kleine en weinige winkeltjes van het eiland. Om 12 uur 's nachts met nieuwjaar vroeg hij mij ten huwelijk en uiteraard zei ik JA!

De wijze waarop Roy mij ten huwelijk vroeg symboliseert ook wel op enige wijze hoe onze relatie is; recht voor z'n raap en vooral heel puur zonder enige poespas. 
Dit was eigenlijk voor ons ook logischerwijs de insteek van onze bruiloft. We hadden het er al vaker over gehad en we dachten daar ook precies hetzelfde over; we wilden ons huwelijk een weekend lang vieren met de mensen die het meest dicht bij ons staan. Klein en intiem. Het moest draaien om onze liefde voor elkaar, maar ook de liefde voor hen. Het liefste deden we dit in Frankrijk, in een bourgondische omgeving. Na een tijdje zoeken naar een mooie locatie in Frankrijk kwamen we er achter dat we toch best wel veel op onze hals haalden. We regelden alles namelijk zelf, hadden geen ceremoniemeester of bruidspersoneel, hadden allebei een drukke baan en spraken geen Frans. Om het haalbaar te maken besloten we dat we dan opzoek gingen naar een locatie in Nederland die wel ditzelfde gevoel zou hebben. Zo kwamen we uit bij Hoeve Vernelsberg; gelegen in het meest zuidelijkste puntje van Limburg. Een prachtige locatie, omgeven door de Limburgse heuvels waar je echt het gevoel had dat je niet meer in Nederland was. 

In totaal hadden we 60 gasten op onze bruiloft waarvan er 24, inclusief onszelf, op de locatie sliepen. De rest had zelf hun overnachtingen geregeld. Zo sliepen sommigen in een hotel, airbnb of op de camping naast de hoeve! Iedereen had er super veel zin in en was helemaal in de vakantiesferen. Toen ze op vrijdagavond aankwamen op de locatie was iedereen overdonderd door de schoonheid van de omgeving en de hoeve zelf. Vrijdag avond hadden we een barbecue met wat muziekjes en zat de sfeer er al meteen goed in. Uiteraard maakten we het niet te bont, de volgende dag zou een belangrijke dag zijn en dan wil je natuurlijk wel fit zijn!
Dus een beetje op tijd naar bed.. Roy en ik sliepen eigenlijk super goed, mede doordat we best wel moe waren van alle voorbereidingen. Vrijdag hadden we een lange dag gehad van spullen ophalen door heel Nederland en het opbouwen van de locatie.
Zaterdag hadden we een brunch georganiseerd en gelukkig waren wat vrienden van ons zo lief om deze taak voor ons uit handen te nemen. Wij hadden wel geregeld dat alle spullen er waren, maar het opbouwen van de brunch deden zij. Wij konden dus heerlijk aanschuiven en goed eten voor deze grote dag!
Na de brunch zijn we er beide eventjes stiekem tussenuit gepiept om ons terug te trekken op onze slaapkamer. We wilden voorkomen dat we geleefd zouden worden op deze dag en voordat alles dan echt zou beginnen, wilden we even een moment voor onszelf.

Hoe de dag verder verliep zie en lees je hieronder! 

 

Mijn jurk heb ik zelf gemaakt, met behulp van mijn tante die coupeuse is in een bruidszaak. Aangezien mijn budget beperkt was heb ik een vintage jurk van Laura Dols vermaakt tot een rok en daar boven op droeg ik een top van Carven. Roy zijn pak en overhemd zijn van Suit Supply. Zijn stropdas is van Profuomo.

Voor onze familie, bruidsmeisjes en -jongens die op de hoeve sliepen hadden we wat speciale woorden op papier gezet.

's Ochtends hadden we met z'n allen gebrunched en had een vriendin super lekkere taarten gemaakt. 

Mijn haar en make-up werd gedaan door Roxanne Bierhuis. Een paar weken daarvoor hadden we al een proefsessie gedaan, dus ze wist precies wat ik wilde; naturel en zomers!

Mij sieraden waren vrij simpel, maar wel zorgvuldig bij elkaar uitgekozen. Omdat mijn trouwring rose goud met wit goud is, koos ik voor een combinatie van rose goud en zilver. Rechter oor - YES oorbellen van &Other Stories.
Linker oor - rose gouden ringetje van De Eenvoud en zilveren knopje. 
Kettingen - zilveren ketting met LOVE van Van Rycke en een rose gouden ketting met een klein rond bedeltje er aan van Bon Bon Boutique.

Onze "first look"! Super spannend om elkaar voor het eerst te zien, als bruidegom en bruid! Wij vonden het heel fijn om elkaar alvast voor de ceremonie te zien; dat zorgde ervoor dat er al een deel van de spanning weg was. Voor de ceremonie hebben we ook al wat foto's gemaakt en konden we nog eventjes met z'n tweeën zijn voordat het hele "circus" zou beginnen.

Voor de bruidsmeisjes had ik een klein abstract moodboardje gemaakt met de nadruk op kleur. Ik wilde vooral dat ze zelf wat zouden uitkiezen, naar eigen smaak en wens. Allemaal apart van elkaar hadden ze hun jurken uitgekozen en het resultaat was super mooi!
Ook hadden we de bruidsjonkers helemaal hun eigen gang laten gaan en dat zag er ook geweldig uit.

Voor onze gasten hadden we als dresscode "Effortless Chic Girls & Dandy Guys" wat resulteerde in een super kleurrijk geheel met veel mooie stoffen accessoires zoals grappige sokken, strikjes, pochetjes en hoeden. 

Eerder op de dag regende het en dat zorgde wel voor wat veranderingen in onze planning. We zouden namelijk alles buiten doen, maar door het weer moesten we het diner naar binnen verplaatsen. De ceremonie wilde we perse buiten laten plaatsvinden, dus hebben we een uur gewacht totdat toch uiteindelijk het zonnetje doorbrak! Dit zorgde er voor dat de ceremonie nog specialer werd dan het al was..

Roy en ik hadden onze beste vrienden gevraagd om de ceremonie te leiden. We waren een paar dagen eerder al officieel getrouwd in Amsterdam en wilden van onze ceremonie echt iets speciaals maken. Onze vrienden hadden er super hard aan gewerkt en het was nog mooier dan we hadden kunnen hopen, met veel grappige verhalen van vroeger, onze ontmoeting, over ons en onze relatie. Voor ons was dit echt een van de meest bijzondere momenten van het weekend. Overigens voor iedereen; dit was echt wat wij voor ogen hadden met onze bruiloft en het is heel bijzonder als je dan merkt dat het bij iedereen diepe indruk maakt.

Een shotje wodka om de scherpe randjes er af te halen!

De taarten hadden we laten maken in Amsterdam, bij een heel schattig bakkerijtje bij ons in de buurt: Baksels. We wilden geen standaard trouwtaart, maar verschillende taarten. We kozen voor Red Velvet, Carrot Cake en een Lemon Cake. Yummie!

Voor het diner hadden we een foodtruck laten komen van Curry Up. Ze hadden allerlei lekkere, op Aziatische geïnspireerde gerechten, dingen op tafel gezet zoals salades, brood en dips. Vanuit de foodtruck kon je dan curry's, spiesjes en soepjes halen. Het eten was van super goede kwaliteit en het was leuk dat je af en toe naar de truck moest lopen om daar je gerechtje te halen, daardoor mengde de groep goed. Tijdens het diner waren er veel leuke en mooie speeches en hebben we uiteindelijk tot 12 uur 's nachts aan tafel gezeten. Daarna hebben we nog gefeest tot diep in de nacht. What else do you wish for!?

Credits
Concept & Planning: Over the Moon // Fotografie: Amanda Drost // Locatie: Hoeve Vernelsberg // Haar & Visagie: Roxanne Bierhuis // Bloemen en styling: Puravie // Stationery: Roi Oosterbeek Taart: Baksels // Drank: Grape District en Gulpener // Eten: Curry Up