Honeymoon naar Bali #2: Uluwatu

Een paar weken geleden gaf ik jullie mijn ultieme tips voor Ubud en Canggu, vandaag geef ik ze dan ook voor Uluwatu!

ULUWATU

Uluwatu is gelegen in de "Bukit"; het zuid-westen van Bali en hier vind je Bali's meest bekende stranden zoals Balangan, Dreamland, Bingin (favoriet) en Padang Padang. De lange stranden zijn omgeven door hoge kliffen en een ruige zee waarvan de golven perfect zijn voor fanatieke surfers. 
Hoewel Uluwatu dus echt een surfersplek is en er veel wordt gesport, is het ook echt een plek waar je helemaal tot rust kan komen. Sommige hotels/B&B’s zijn zo fijn, dat je bijna vergeet dat je ook nog bij een hele hoop stranden om de hoek zitten.

WAAR SLAPEN IN ULUWATU?

Sal Secret Spot is een van die plekjes waar je rustig de hele dag aan het zwembad kan liggen. Met heerlijke ligbedden, schattige parasolletjes en een achtergrond muziekje ben je niet meer weg te slaan van het zwembad (ik in ieder geval haha). De eigenaar is Portugees en dat zie je ook terug in de inrichting; veel wit, hout en schelpjes. Sal bestaat uit acht bungalows, in verschillende klassen en hebben allemaal hun eigen, unieke, inrichting.

Gravity: De eigenaren van Sal Secret Spot openden afgelopen zomer hun tweede hotel; eco boutique hotel Gravity. Dit hotel is nog een stukje luxer dan Sal Secret Spot; alles is net wat groter en ruimer opgezet en daarnaast is het uitzicht waanzinnig.
Net zoals Sal biedt Gravity verschillende bungalows aan in diverse klassen. Maar wat Gravity voor mij echt een geweldige plek maakt is hun zwembad waar je next level kan chillen, afgemaakt met het geweldige uitzicht.

Yoga Searcher: Ben je toe aan wat extra rust, goed eten en houd je van yoga? Dan is de Yoga Searcher the place to be. Uluwatu Asli, wat bij de Yoga Searcher hoort, is een yoga retreat center wat volledig gebouwd is in de originele Javaanse architectuur, met 100% recycled hout. Om de hoek van de stranden maakt dit een plek waar je heerlijk tot rust kan komen.

Wil je wat meer luxe opzoeken in Uluwatu? Dan is het eco resort “Suarga” echt een aanrader. Ook top wanneer je een wat luxer avondje in Uluwatu wilt hebben.

Waar eten in Uluwatu?

The Cashew Tree

The Cashew Tree

The Cashew Tree: Bij The Cashew Tree kan je terecht voor heerlijk en gezond eten. Zelf vind ik het de perfecte plek voor ontbijt, maar eigenlijk kan je hier de gehele dag terecht. Het is vlakbij Bingin gelegen, dus qua locatie ook perfect! Check hun website om al hun heerlijke gerechten te zien, inclusief de recepten!

Nalu Bowls: Een beetje instagrammer heeft Nalu Bowls waarschijnlijk al vaak voorbij zien komen. En dat is ook niet zo gek, want naast dat het er super vrolijk uit ziet, is het ook nog eens super lekker! Nalu Bowls in Uluwatu zit bij Single Fin (daarover hier onder meer); gelegen op een hoge klif met geweldig uitzicht over de zee en alle top surfers. Beter kan je je dag niet beginnen toch!? 

Bukit Cafe: Hier ga je vaker dan 1 keer komen. Alles is namelijk zo lekker! Tel daar ook nog eens een goede sfeer bij op en dit wordt een van je favoriete plekjes in Uluwatu. 

Suka Espresso: Toe aan een goede koffie? Check dan dit schattige koffietentje waar je naast koffie ook heel veel ander lekkers kan krijgen.

 

 

To do in Uluwatu

Beach all day: Uluwatu is de plek om de dag door te brengen op het strand. Overdag kan je lekker zonnen, zwemmen en naar de surfers kijken (of lekker mee doen) en 's avonds kan je op het strand (verse vis) eten. What else do you need!?

Sundays beachclub: Het duurt eventjes voordat je er bent, want het ligt een beetje afgezonderd van de rest, maar dan heb je ook wat. Je arriveert bij het super luxe Ungasan Resort (ook een trouwlocatie!) waar je al meteen een super mooi uitzicht hebt over de lichtblauwe zee en het gele strand. Vanuit het Ungasan hotel ga je met een lift naar beneden en kan je de hele dag heerlijk voor een schappelijke 30 euro (waar vervolgens 15 euro aan eten uitgegeven mag worden) bij Sundays Beachclub liggen.

Single Fin: Het feestje in Uluwatu is op zondag bij Single Fin. Denk aan een super mooi uitzicht over de kliffen, de zee, de ondergaande zon en fijne muziek. In het hoogseizoen kan het behoorlijk druk zijn met feestende Aussies, maar laat je daardoor niet weerhouden om een feestje mee te pakken. Daarvoor is dat uitzicht te magisch.

Ben je toe aan een iets meer exclusiviteit? Dan kan je ook naar El Kabron: een Spaans restaurant met bijhorende club waar je ook van een geweldig uitzicht kan genieten. Let wel op; er zijn behoorlijk wat "policies" wat betreft toegang tot El Kabron. Of je dus wel even je best wilt doen ;-) Ach, je moet het er dan maar voor over hebben, toch? Voor wat hoort wat. Hopen we dan maar..