Honeymoon naar Bali #1: Ubud & Canggu

Nu de zon steeds meer begint te schijnen en iedereen steeds meer zomerkriebels krijgt, leek het mij een goede timing om mijn Bali tips met jullie te delen!
Hoewel Bali steeds populairder wordt, blijft het één van mijn favoriete bestemmingen om naar toe te gaan. Hoewel Bali niet zozeer bekend staat om de mooie stranden, is het wel een eiland waar je alles kan vinden; strand, natuur, cultuur. Daarnaast kan je er voor kiezen om ergens helemaal in je uppie te zitten, of als je daar niet van houdt, de drukte op te zoeken. Andere pluspunten zijn de lieve mensen, het lekkere (en gezonde) eten bij vaak hippe tentjes en de enorme range (ook in prijs) aan airbnb's, hostels en hotels. Kortom; voor iedereen wat wils!

In deze eerste blogreeks over Bali deel ik met jullie mijn tips voor Ubud & Canggu.

 

Ubud

Ten opzichte van een paar jaar geleden is Ubud mega druk geworden, daarom mijn tip; boek een verblijf buiten het centrum. Zo heb je wel de lusten, maar niet de lasten van Ubud ;-)
Wij zaten bijvoorbeeld in dit super luxe huis in Penestanan. Penestanan is een dorpje vlak buiten Ubud wat bekend staat om de vele kunstenaars die er wonen. Maar buiten Ubud, wat meer afgelegen in de rijstvelden, kan je ook hele mooie verblijven vinden.
Dat je wat minder centraal zit maakt niet zo uit; de beste manier namelijk om Ubud (en eigenlijk heel Bali) te verkennen, is met een scooter. 

 

Waar slapen in en rondom Ubud?

Sandat Glamping: Deze eco-friendly "Glamping" met 5 safari tenten en 3 eco-huisjes (Lumbung) ligt verborgen in de rijstvelden vlakbij Ubud. De verblijven zijn super luxe ingericht (niet echt camping like, but we don't mind) met grote bedden, koloniale stoelen en mooie houten vloeren. Op en top luxe tussen de natuur. Betaal je ook wel wat voor, maar dan heb je wel wat!

hanginggardensbali

Hanging Gardens: Iedereen met Pinterest of Instagram heeft Hanging Gardens met hun spectaculaire uitzicht en dito zwembad voorbij zien komen. Het hotel is tegen de rijstvelden van de Ayung River gebouwd en een waar "jungle paradise". Het kost je wel een rib uit je lijf om er te verblijven, dus dat mooie plaatje is even het overwegen waard.. Dineren kan ook. Heb je toch dat uitzicht gezien ;-)

bambuindah

Bambu Indah: De place to be als je toe bent aan een retreat. Dit eco-friendly resort bestaat uit verschillende antieke Javaanse huisjes omgeven door een tuin vol met exotische planten en bloemen met een "natural pool" en spectaculair uitzicht over de rijstvelden.

Vind je bovenstaande verblijven iets te prijzig? Er zijn ook heel veel mooie airbnb's in Ubud en omgeving. Zoals deze, deze of deze!

 

Waar eten in Ubud?

Watercress: Gelegen in het centrum van Ubud waar je voor ontbijt, lunch of diner terecht kan. De eigenaren zijn Australisch dus je kan goede koffie en goed eten verwachten!

Cafe Pomegranate: De place to be voor een spectaculair uitzicht, geleden midden in de rijstvelden van Ubud.

Kafe: Kafe is midden in het centrum van Ubud gelegen. Hun kaart is super healthy (je kan hier bijvoorbeeld ontbijten met een Macrobiotic Breakfast Bowl) en bestaat dan ook uit vegetarische, vegan en raw gerechten. Verder is Kafe erg milieu bewust en waren zij het eerste restaurant in Ubud wat zich verzette tegen het gebruik van plastic rietjes. Ze hielpen bij het lanceren van de ‘Say No To Plastics’ Campagne waarmee ze een enorm aantal restaurant in Bali beïnvloedden wat er voor zorgde dat je nu op Bali op heel veel plekken door een bamboo rietje je drankje drinkt!

Watercress

Watercress

La pacha mama - photo via bali interiors

La pacha mama - photo via bali interiors

Alchemy: Wil je helemaal op de healthy tour gaan? Dan moet je zeker even een bezoekje brengen aan Alchemy, gelegen in Penestanan. Alchemy is Bali's eerste 100% raw & vegan cafe en juice bar en zelfs een holisitc clinic. Meer weten? Check dan hun website of ga even langs voor een sapje :-)

Yellow Flower Cafe: Een klein cafeetje in Penestanan waar je enkel organic food kan eten. Overigens zijn dit dezelfde eigenaren als de eigenaren van de airbnb waar wij tijdens onze huwelijksreis verbleven!

La Pacha Mama: Bij La Pacha Mama serveren ze vegetarisch Mexicaans eten. Het ligt aan de rand van Penestanan en het restaurant zelf is super mooi ingericht. Verder serveren ze ook lekkere cocktails, dus perfect voor een avondje uit in Bali!

To do in Ubud

Een massage nemen bij één van de vele spa's, een wandeling door de rijstvelden maken of een dag bij het zwembad hangen van Jungle Fish.

airbnb in penestanan

airbnb in penestanan

rijstvelden van ubud

rijstvelden van ubud

jungle fish

jungle fish

Canggu

Canggu is, na Uluwatu, een waar surfers paradijs. In Uluwatu kan je de echte pro's vinden, waar Canggu meer geschikt is voor beginners. De golven zijn hier namelijk minder hoog dus je kan het hier perfect leren.
Het leuke aan Canggu is dat het gelegen is tussen en aan de rijstvelden. Het is dus super groen en een dagelijks scooter ritje door de rijstvelden brengt je naar het strand. Ook wanneer je van lekker eten houdt moet je ook zeker hier zijn, want er zitten super veel leuke hotspots.

 

Waar slapen in Canggu?

Canggu is een stuk minder ontdekt dan Ubud en het nabij gelegen Seminyak en daardoor heb je hier veel beter betaalbare B&B's en villa's.
Tijdens onze eigen huwelijksreis verbleven wij in Phoenix villa: deze villa heeft een bohemian feeling en hier zijn al heel wat instawaardige plaatjes geschoten. We vonden zelf alleen wel dat de villa wel wat onderhoud kon gebruiken, vandaar dat ik 'm toch niet in onderstaande rijtje hebt gezet.

puri beji

Puri Beji Villa's & B&B: Deze hidden gem bestaat uit twee villa's en een B&B welke bestaat uit 4 luxe Javaanse huisjes die gelegen zijn rondom het zwembad. Het interieur is echt om bij weg te dromen en de service is ook top. Meer valt er eigenlijk niet te wensen..!

echoland canggu

Echoland B&B: Deze B&B is gelegen aan het populaire Echo Beach. Hoewel het een wat goedkoper B&B is, hebben ze er wel alles aangedaan om het een luxe gevoel te geven. Prima optie wanneer je wat minder aan je verblijf wilt uitgeven!

villa al baik canggu

Villa 'Al Baik': In deze villa kan je rustig de hele dag doorbrengen. Deze villa heeft wederom een balinese bouwstijl; veel hout, ruimtelijk en licht. 

 

Waar eten in Canggu?

Betelnut: Bij Betelnut is gewoon alles van de kaart lekker. Ook hier is het grootste gedeelte van de kaart gezond. Moet je iets kiezen? Ga dan voor de Nasi Campur; een van mijn favoriete gerechten. 

Deus: Gelegen tussen de rijstvelden vind je in Canggu de winkel met daarbij behorende restaurant van Deus. De perfecte plek om je avond te beginnen (in de binnentuin) met een drankje en een simpele maaltijd. Nice to know: Deus heeft in de avond ook vaak feestjes. 

Crate: Voor ontbijt en koffie is Crate de perfecte plek. Verwacht daarom ook wel wat drukte in de ochtend, maar neem gewoon lekker de tijd om eventjes te wachten voordat je aan de beurt bent. Dat is het wel waard!

Old Man's: Deze beach bar is een van de bekendste van Bali. Old Man's is de perfecte hangout om 's avonds een drankje te doen en er zijn vaak optredens. 

Betelnut 

Betelnut 

la laguna

la laguna

Cafe Organic: De perfecte spot voor een healthy lunch; smoothie en sushi bowls in overvloed aanwezig, inclusief alle soorten sapjes die je kan bedenken.

The Shady Shack: Ook deze mag je niet missen wanneer je in Canggu bent. Tevens healty food all over the place, maar het ziet er oh zo yummie uit!! Je krijgt al honger door de foto's..

La Laguna: La Laguna is echt een must visit wanneer je in Canggu bent. Het ligt tussen Canggu en Seminyak in en is dus een klein stukje met de scooter. La Laguna is een waar hippie paradijs met heel veel kussens op de grond, lichtjes, zit hoekjes en ook nog eens super lekker eten.
Ga hier naar toe voor een avondje uit en je hebt echt een top avond. Probeer overigens voor de zonsondergang er te zijn zodat je deze nog ziet. Super mooi!

To do in Canggu

Surf lessen nemen, een tripje maken naar Seminyak met de scooter waar je vervolgens kan lunchen of dineren bij de uber coole Motel Mexicola of een dagje chillen bij Finn's beach club.