De laatste weken voor je bruiloft en hoe je deze zo ontspannen mogelijk doorbrengt.

Na het aanzoek lijkt het allemaal nog mijlen ver weg; de bruiloft. Maar dan, na maanden brainstormen en dingen regelen is het bijna zover! DE dag komt steeds dichterbij. Sommigen gaan fluitend door deze tijd heen, anderen hebben het daar iets moeilijker mee en betrappen zich steeds vaker op stress momentjes. Hoe dan ook; of je nou wel of geen stresskipje bent; een beetje relaxen en voor je zelf zorgen kan geen kwaad. En al helemaal niet als je gaat trouwen! Als het goed is trouw je maar 1 keer in je leven, dus geniet ook van deze tijd!

Hieronder wat tips waarmee je gegarandeerd een stuk relaxter (of het liefst natuurlijk geheel ontspannen) deze weken doorkomt.

pic.jpg
Quinoa met falafel en avocado via Whole Hearted Eats

Quinoa met falafel en avocado via Whole Hearted Eats

6 weken voor de bruiloft

 • Als je nog wat geld over hebt, ga dan bijvoorbeeld 6 weken voor de bruiloft nog even met je aanstaande een paar daagjes weg (liefst naar de zon). Die paar zonnestralen en rust zullen jullie beide goed doen (zowel voor je huid als voor je innerpeace).
   
 • Eet goed! Zorg ervoor dat je in de weken naar je bruiloft gezond eet; veel groente, fruit, noten en magere eiwitten en uiteraard niet te veel suikers. Je zal merken dat je je hierdoor ook fitter en gezonder voelt – iets waardoor je ook weer beter in je vel zit.

2 weken voor de bruiloft

 • Focus, stel prioriteiten en delegeer. Je kan er niet omheen; de laatste dagen voor de bruiloft moet er nog een hoop gebeuren. Alles komt nu samen en dat kan best even stressy zijn. Belangrijk is om eerst even een goed beeld te krijgen van wat er allemaal nog moet gebeuren. Hierbij is het handig om een lijstje te maken waarbij je de taken opsomt van meest belangrijk tot minst belangrijk. Vervolgens kan je kijken welke taken jij echt zelf moet doen (je koffer inpakken voor de huwelijksreis) en welke je kan uitbesteden (huis schoonmaken) of overdragen (laatste boodschapjes voor de bruiloft). Daarnaast is het belangrijk dat alles wat je doet, je gefocussed doet, ga geen taken half doen; daar zal je alleen maar meer stress door ervaren. Een handige app die ik altijd hiervoor gebruik, is Wunderlist.

1 week voor de bruiloft

 • Boek een massage, bijvoorbeeld bij Het Massagehuys in Amsterdam of Laurent in Utrecht.
   
 • Ga naar de schoonheidsspecialist, bijvoorbeeld bij Laurent in Utrecht (combineer dit met een massage!) of bij SOAP in Amsterdam. Tip: zeg dat je gaat trouwen zodat de schoonheidsspecialist niet helemaal te keer gaat op je huid waardoor je de kans loopt om met een puist naar het altaar te lopen.. Voordat je gaat trouwen is het fijn om een behandeling te krijgen die je huid goed hydrateert en een extra glow creëert.
   
 • Vermijd felle zon en de zonnebank. Je huid droogt hier namelijk enorm van uit en dat zal niet ten goede komen van je make-up op de dag zelf.

3 dagen voor de bruiloft

 • Laat je nagels doen, bijvoorbeeld bij Red Carpet Queen in Amsterdam (hier kan je ook hele fijne facials nemen, wat timewise weer fijn is om te combineren).
   
 • Ga naar je eigen vertrouwde kapper. En, probeer niet opeens een nieuw kapsel! Dit is niet het moment voor experimenten :-)
image via Faithful the brand
Image via pinterest

Image via pinterest

2 dagen voor de bruiloft

 • Probeer op deze dag alles af te maken zodat je een dag voor de bruiloft even helemaal NIKS hoeft te doen.

1 dag voor de bruiloft

 • Neem allebei vrij van je werk (of als dat al eerder kon nog fijner..) en ga lekker naar buiten, lunchen, sporten (niet te intensief), neem een massage. Wat dan ook! Zorg er in ieder geval dat je helemaal ontspannen bent. Hierdoor lig je als het goed is ’s avonds heerlijk in je bedje wordt je de volgende dag uitgerust wakker voor THE BIG DAY!